
Snabba löjromssnittar, 4 port
6 skivor kavring
1 dl färskost
½ dl löjrom
några strån gräslök
nymalen svartpeppar
Bred färskost på bröden, lägg ihop två och två. Skär bort kanterna och dela i önskad storlek, cirka 10 bitar. Garnera med rom, gräslök och svartpeppar.
Västerbottensost-snurror, 10 port
Här kan du använda helt vanlig smördeg eller de nya grönsakssmördegarna som finns i frysdisken.
1 pkt färdigkavlad smördeg
2 dl riven Västerbottensost
chilipulver
Sätt ugnen på 225º. Rulla ut smördegen och strö ost och chilipulver över halva degplattan. Vik över andra halvan och tryck ihop lite vid kanterna. Skär i cirka 1 cm breda band, snurra och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Västerbottensost-smör 6 portioner
100 g smör
1 dl riven Västerbottensost
1 msk sherry, whisky eller brännvin (kan uteslutas)
flingsalt, vitpeppar
Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa upp smöret och blanda med Västerbottensost. Rör ner sprit, smaka av med salt och peppar.
Goda drycker till Västerbottensost: Amarone, Ripasso, Sherry, Sauternes, ale, varm choklad eller kaffe.
2 kommentarer:
Hej!
Tack för ett trevligt program! Undrar just var man kan hitta recepten samt de vintips Susanne hade med sig?
Vi kommer att fixa receptet så snart vi kan!
mvh/JAS
redaktör, Eftersnack
Skicka en kommentar